Spektakularny górski krajobraz, bliskość natury, na skraju Karkonoskiego Parku Narodowego. W tak malowniczej scenerii powstaje nowa jakość kulinarnego smaku na mapie Szklarskiej Poręby. Już wkrótce otwarcie nowej Restauracji Tygiel. Kuchnia polska, nowoczesna i wysublimowana, promująca lokalny produkt, styl eko oraz z propozycją dań wegańskich i wegetariańskich. Twórcą kuchni jest Dawid Klimaniec, utalentowany, wielokrotnie nagradzany szef kuchni.
Połączenie talentu szefa z tym miejscem nie jest przypadkowe. W życiu, szef Dawid kieruje się filozofią „z pola na stół”, na której budował od lat swój warsztat kulinarny. Proste lecz nowoczesne kompozycje świeżych produktów dostępnych lokalnie, wysoka jakość składników i odważne pomysły szefa można spotkać na jego talerzu. Z drugiej strony projektu, nowopowstająca restauracja a la carte w Szklarskiej Porębie, której już sama nazwa Tygiel oddaje w pełni karkonoski klimat i szacunek dla tradycji regionu. Nawiązując korzeniami do idei chaty izerskiej, będzie to miejsce wspólnego biesiadowania, łączonych stołów i kultury wspólnego posiłku. Otwarcie restauracji a la carte Tygiel, zlokalizowanej na terenie resortu w pięciogwiazdkowym hotelu Platinum Mountain Hotel & SPA, zaplanowane jest w połowie kwietnia br.