Spotkanie branżowe i konferencja w Karpaczu. Przed nami pierwsza edycja Horeca Expo
Szkolenia, prelekcje, pokazy kulinarne i niemal 30 dostawców ze specjalnymi ofertami dla hoteli i gastronomii. 13-14 listopada w Green Mountain Hotel w Karpaczu odbędzie się Horeca Expo, czyli konferencja połączona ze spotkaniem firm branży HoReCa. Do udziału wystarczy bezpłatna rejestracja.
W stolicy Karkonoszy działa ponad 800 punktów noclegowych. Ogromną część stanowią pensjonaty i hotele. Turyści korzystają też z usług ponad 120 restauracji, barów i punktów gastronomicznych. Szklarska Poręba oferuje bazę ponad 250 obiektów noclegowych i kilkudziesięciu restauracji. Te liczby świadczą o potencjale regionu, ale i dużej konkurencji o uwagę 10 milionów turystów rokrocznie odwiedzających Karkonosze. Siłą rzeczy właściciele hoteli, restauracji muszą walczyć o klientów.
Dbamy o lokalne biznesy
Pomoże w tym udział w wydarzeniu, które 13-14 listopada grupa Górskie Resorty organizuje w Green Mountain Hotel w Karpaczu. – Horeca Expo ułatwi przedsiębiorcom bezpośredni kontakt z kilkudziesięcioma dostawcami, którzy pojawią się u nas ze specjalnymi ofertami – mówi Karolina Niementowska, dyrektor ds. komunikacji i sprzedaży MICE Górskich Resortów.
Wśród wystawców Horeca Expo znajduje się niemal 30 firm, m.in. dostawców produktów spożywczych, maszyn i urządzeń do wyposażenia hoteli, kuchni, barów, restauracji. Na liście są też dostawcy kaw, herbat, napojów, alkoholi, środków czystości. Pełna lista dostępna jest na www.horecaexpo.pl. By się z nimi spotkać, wystarczy bezpłatna rejestracja.
O krok przed konkurencją
Część wystawienniczą Horeca Expo uzupełnią prelekcje, szkolenia, pokazy i rozmowy z ekspertami. – Zaprosiliśmy znakomitych gości. Przekazana przez nich wiedza pomoże słuchaczom lepiej dotrzeć do klientów, obniżyć koszty i poprawić jakość oferowanych usług, czyli więc wyróżnić się na tle konkurencji. A tej, jak wiemy, w Karkonoszach nie brakuje – dodaje Niementowska.
W programie wydarzeń znajdą się między innymi pokazy gotowania z Andrzejem Polanem. Kucharz, autor książek i restaurator, znany m.in. z „Dzień Dobry TVN”, poprowadzi też dwie prelekcje i porozmawia z lokalnymi restauratorami. Odpowie także na pytania, co różni restauracje, w których jedzenie nam smakuje od tych, w których jedzenie nam nie smakuje.
Goście debat i prelekcji opowiedzą też o wiarygodności w usługach, skutecznej promocji usług i narzędziach do wykorzystania w tych działaniach. Wiele powiedzą też o marketingu i sprzedaży oraz mechanizmach podejmowania decyzji przez klientów i budowania ich lojalności.
Pierwszego dnia będzie też okazja do spotkania z Barbarą Przybycień. Wiele osób zna ją z viralowego filmu promującego hotel Elements, ale jej specjalistyczna wiedza z marketingu jest znacznie szersza. Dlatego podczas Horeca Expo, wspólnie z Sylwią Elias, zdradzi co działa (a co już nie działa) w promocji usług hotelowych.
Listopadowa konferencja i targi Horeca Expo połączy więc atrakcyjny program z rozmowami z dostawcami. Pozwoli zapoznać się z atrakcyjną ofertą. Wydarzenie jest bezpłatne, tym bardziej warto poświęcić dwa dni na wizytę na nim.
Co? Gdzie? Kiedy?
Horeca Expo
Gdzie: Green Mountain Hotel***** | Karpacz, ul. Sarnia 21
Kiedy: 13-14.11.2024, godz. 9:00-17:00
Dodatkowe informacje: www.horecaexpo.pl
Wydarzenie / Facebook: https://fb.me/e/86a2NciTs